sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Näyttelyvuosi avattu

No niin, nyt on näyttelyvuosi sitten avattu ja tällä kertaa ei ollutkaan vakiokävijä Minttu asialla, vaan Sandie ja sen ensimmäinen näyttely Suomessa. Aloitettiin isosti Jyväskylän KV-näyttelystä, mutta kun se oli sopivasti tuossa lähellä ja jostainhan se on aloitettava.

Tuollainen iso halli oli uusi kokemus sille ja se sai haistella ja tottua hulinaan ennen omaa vuoroaan. Ei olla pahemmin harjoiteltu noita näyttelytouhuja, pöydällä seisomista jonkun verran, että se on mukava kokemus... kehässä se osaa liikkua ja seisookin nätisti, mutta korvien näyttäminen on vielä vähän hakusessa...

Jyväskylässä tuomarina oli norjalainen Gro Svandalsflona, jolle oli ilmoitettu 81 shelttiä. Paljon, varsinkin kun oli tiedossa, että on tiukka tuomari, mutta helmikuu on sopiva aika näyttelylle, ei ole muita näyttelyitä shelteille tässä kuussa.

Kun on noin paljon koiria, on tasokin yleensä vaihtelevaa. Tuomari taisi käyttää koko arvosteluskaalaa, hylätystä lähtien, eikä antanut edes luokkavoittajille aina SA:ta, vaan harkitsi tarkkaan.

Sandie esiintyi ihan hyvin, ainkin se itsestäni tuntui siltä, mutta ei oikein ollut halukas näyttämään korviaan..

Kuva: Kaisa Vanhatalo
 
"Feminine little bitch. Quite small in head. A bit round eye. A bit wide set ears. Good topline. Good angulation. Well bodied. Free mover. Heavy coat, but good structure. Excellent temperament."  JUN EH


Onhan sillä sitä turkkia, mutta paljon siitä on jo sitä lähtenyt, se oli todella karvapallo aiemmin, housukarvat ja kaulus ovat vieläkin todella runsaat. Toivottavasti sitten kun se vaihtaa turkkiaan, se olisi vähän karheampaa.
2 kommenttia:

  1. Kylläpä se onkin kaunis! KIva nähdä teidät Seinäjoella, sekä sinut että Sandie :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihana luonteinen! Niin on kiva nähdä parin viikon päästä :)

      Poista