Taustaa

Ensimmäinen shelttini Minttu (FI MVA Happy Master's Charming Chance) tuli vuonna 2001, josta muotoutui elämäni koira, en vain tiennyt sitä vielä silloin, enkä osannut kuvitella, miten paljon uusia kokemuksia ja ystäviä tulee koirien mukana. Minttu tuli ihan vaan lenkkikaveriksi, ei todellakaan näyttelyihin, mutta vanhemmiten se kävi aika monessa näyttelyssä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.
FI MVA Happy Mastr's Charming Chance

Toisen koirani Lotan (Happy Master's Enchantress, s. 2002) myötä aloin käydä näyttelyissä ja otin Mintun mukaan vähitellen ja näyttelyt alkoivat hieman enemmän kiinnostaa.

Taneli, Minttu, Peppi ja Lotta vuonna 2010

3. koirani oli Peppi (Happy Master's Good Luck Charm s. 2004) ja 4. sen poika Taneli (Happy Master's Man With Tan s. 2009) joiden kummankin kanssa kävin jonkun verran näyttelyssä, Tanelilla oli peitsikulmurit, jotka sittemmin poistettiin sekä nykyään se on kastroitu. 

Seuraavan koiran kohdalla ("Sandie" Sommerville Scotch Sunrise) Vanhatalon Kaisalla ja minulla oli huonoa tuuria, tuontikoira, joka sairastui vakavasti ja jouduttiin lopettamaan alle 2-vuotiaana. 

Trickteam Ci Melethron Nin

Sitten minulle tulikin sijoitukseen sähäkkä typsy Shena (Trickteam Ci Melethron Nin s. 2016) joka on noista minulle niin rakkaista shelttilinjoista, Shenan emä on Happy Master's Reason To New Tricks. Shena muutti keväällä 2020 takaisin kasvattajan omistukseen.

Seuraava koirani oli Linni (Haloilmiön Linnanneito s. 17.10.2018) emänä minulle niin tärkeästä linjasta Happy Master's Queen Of Hearts ja isänä Sparks Of The Tempest Easy Lover.

Olivia (Happy Master's Back for Future s. 18.5.2019) oli Kaisan ja minun yhteisomistuskoira, mutta loppujen lopuksi se muutti Hennille, joka etsi agilityyn sopivaa koiraa.

Nilla (Haloilmiön Nenonilla Näpsä (Frostice Makeover - Haloilmiön Ihmetyttö) s.11.11.2019) on tuorein vahvistus trikkilaumaani, mikä on tosi jännä, koska olen aina ollut "soopeli-ihminen" ja minulla on tällä hetkellä 3 koiraa ja kaikki ovat trikkejä! Ja niin se mieli muuttuu, ei merlekään mikään mahdottomuus olisi.

Kävin kasvattajakurssin ja anoin kennelnimen vuonna 2015, sain sen mikä oli ensimmäinen toiveeni: Charmwave's. Halusin ehdottomasti Mintun jollain lailla mukaan tuohon nimeen, koska se oli suurin syy, että hurahdin sheltteihin ihan täysin, joten se charm tulee sieltä sekä myös Pepin nimestä.
Toivottavasti joskus saan kirjoittaa tuon oman kasvattini nimen eteen.

Olen Kennelliiton sekä Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen ollut vuodesta 2001 ja olen toiminut Shetlanninlammaskoirat ry:n näyttelytulossivujen pitäjänä vuodesta 2013 ja nautin tuosta, seuraan muutenkin näyttelytuloksia aktiivisesti.

Trickteam Ci Melethron Nin
Minulle on itsestään selvää, että koirilta, oli ne sitten kotikoiria tai jalostuskoiria, tutkitaan polvet ja kuvataan lonkat sekä kyynärät, silmät tarkastetaan myös niiltä, joita ei käytetä jalostukseen vähintään aikuisena sekä vanhana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti