sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Näyttelypäivityksiä

Blogi on ollut pitkään päivittämättä, joten nyt kaikki kerralla kohdalleen!

Palatakseni vielä erkkariin, Sheltit-lehdessä oli tuomari Jane Edwardsin kommentit Mintusta.

"Narttujen veteraaniluokan ykkönen ja SA oli Happy Master's Charming Chance. Kaunis 12-vuotias tummasoopeli. Edelleen erinomaisessa kunnossa. Ihannekokoinen, -muotoinen ja -rakenteinen ja niin tasapainoinen. Hän liikkui todella erittäin hyvin ja seisoi ja esiintyi hyvin. Ei täydessä turkissa, mikä käänsi ROP-veteraanikisan uroksen eduksi, mutta hänet oli erittäin hyvin kunnostettu ja hän todella nautti päivästään."


27.4 Hyvinkää

Erkkarin jälkeen vuorossa oli Hyvinkään ryhmänäyttely, joka pidettiin Kone Oy:n parkkipaikalla. Oli ihan jäätävän kylmä ilma ulkonäyttelylle ja koirat ja esittäjät oli aika kohmeessa. Tuomarina oli Tarja Löfman. Veteraaninartut voitti ihastuttava Sunsweet Born To Be Just Me ja Minttu sai ERIn ja tuli toiseksi arvostelulla:

"12 v. mittasuhteiltaan tyypillinen vanha rouva, kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat, riittävät kulmaukset. Liikkuu erinomaisella askeleella ikäisekseen. Hyvä ylälinja. Vielä laadukas karvapeite."
VET ERI 2 
Kuva: Satu Tuominen


4.5 Tampere KV

Tampereelle oli ilmoitettu 66 shelttiä ja pennuille sekä veteraaneille tuli tuomarimuutos. Italialaisen Giuliano Biasiolon sijaan tuomarina oli puolalainen Piotr Krol. Tuomari oli nopea, mutta arvostelu oli ihan Mintun näköinen.

"Erstklassige typ, prima kopf, schöne hals, vorzügliches körper, erstklassige bewegung.
(Erinomainen tyyppi, hieno pää, kaunis kaula, erinomainen runko, erinomaiset liikkeet.)
VET ERI 1 SA ROP-VET

Minttu sai SA:n, joten päästiin pyörähtämään paras narttu kehässä alkuperäisellä tuomarilla. Tuomari taisi tykätä blue merleistä, sillä neljän parhaan nartun joukossa oli 3 merleä ja yksi trikki.

Oli ensimnmäinen kerta tänä vuonna kun Minttu pääsi isoon kehään, lukuunottamatta erkkaria, mutta se on niin erilainen tapahtuma. Huomasi jo esiarvostelussa, ettei tuomarin huomiota kiinnittänyt shelttimummeli, joten käytiin juoksemassa isossa kehässä "kunniakierros" :-D

18.5 Jämsä

Näyttely oli Jämsän raviradalla ja aurinko paistoi kivasti, edellisenä päivänä oli ollut aikamoisia sateita, mutta onneksi sadepilvet hävisivät muualle!
Tuomarina oli australialainen Wayne Fleming ja Sirkun Senni (Sefair Tazzee Taffeta) voitti veteraaninartut ja Minttu tuli toiseksi ja sai SA:n.

"12 years old. Typical of the breed. Well balanced. Lovely reach of neck. Correct ear placement & size. Nice dark eyes & shape. Correct scissor bite. Good angulation front & rear. Moves freely."
VET ERI 2 SA
9.6 Tuuri

Tuurissa oli edellisenä päivänä ollut trombi, joka lennätti telttoja!, mutta rohkeesti vaan teltta pystyyn lähelle kehää ja päästiin Annen ja Hannen kanssa auringolta suojaan. Tuuriin oli ilmoitettu 41 shelttiä ja tuomarina oli Nina Janger, joka käsitelee koiria todella kauniiisti, eikä jakele ERIä tuosta vaan, eikä varsinkaan SA:ta.


 

 
Minttu Nina Jangerin arvioitavana.
 
Minttu voitti luokkansa ja sai SA:n ja oli ROP-veteraani ja päästiin paras narttu kehään. Vain viisi narttua sai SA:n ja nuoret kauniit neitokaiset menivät veteraanin ohitse :-) Minttu sai ihanan arvostelun.
 
 
 
"12 v. vanha, erinomaisessa fyysisessä kunnossa oleva vanha rouva, hampaat löytyy. Kauniit pään linjat, hyvin feminiininen ilme, hieman kevyt luusto. Hieman kookkaat & haja-asentoiset korvat. Kaunis ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut, kaunis häntä. Liikkuu ikäisekseen erinomaisesti."
VET ERI 1 SA, ROP-VET

 
Paras narttu-luokka
Kuvat Anne Peräsalo
6.7 Mikkeli
Mikkeliin oli ilmoitettu 68 shelttiä. Tuomarina oli Paula Rekiranta, taitaa olla aika uusi shelttituomari, en ole ainakaan huomannut aiemmin, että hän olisi ollut tuomaroimassa shelttikehässä.

Kun aamulla ajelin Mikkeliin, jännäsin koko ajan keliä, sillä olin varustautunut siihen ettei sada... Matkalla oli satanut ja välillä ripeksi vettä, mutta onneksi perillä oli kuiva ilma. Auton jouduin jättämään aika kauaksi ja kävelymatkaa tuli varmaan 400 metriä yhteen suuntaan. Kyllähän sitä kävelee ja vetää perässään näyttelyhäkkiä, mutta loppumatka oli ylämäkeen hiekkatietä, jossa oli kuralammikoita ja minulla vastapesty koira.... valkoiset osat ei ollut välttämättä enää niin valkoiset ;-)

Suurimpia lammikoita kierrellen pääsin kehän laidalle. Kehässä oli ihanan lyhyt nurmikko, harmi kun ei ollut kukaan tuttu kuvaamassa, olisi saanut todella hyviä kuvia! Nurmikossa oli kyllä se huono puoli, että silloin kun Minttu meni kehään, siellä oli vaikka kuinka paljon kaikkia herkkuja jäänyt nurmen pintaan ja "muka-nälkäinen" Minttu imuroi nurmikkoa ja liikkeet oli mitä oli... mutta arvostelu oli ihan Mintun oloinen.

"12 v. upeassa kunnossa esitetty reipas veteraaninarttu. Narttumainen pää. Kaunis ilme. Hieman kookkaat korvat, hyvä kaula ja ylälinja.Tasapainoinen rakenne. Vielä hyvä karvapeite. Hienot sivuliikkeet, takaa jo hieman kapeat."
VET ERI 3


7.7 Laukaa

Laukaassa oli lämmin päivä ja aurinko porotti ihan täydeltä terältä ja ihoon tarttui rusketusta ihan kivasti. Laukaassa tuomarina oli Päivi Eerola, tuomari, jonka kehään olen halunnut viedä Mintun monta kertaa ja aina on ollut jotain estettä, mutta nyt alkoi olla jo viimeinen hetki viedä Minttu arvioitavaksi, sillä se on jo reilu 12 vuotias.
Vanhalla rouvalla oli kivaa kehässä ja piti muutamat hyppyhepulit ottaa... ;-) ja tässä Päivi Eerolan mielipide Mintusta:

"Kaunis kokonaisuus, hyvä koko & mittasuhteet. Puhdas pään kiila, hyvä ylälinja. Tasapainoinen liikunta, kaunis väri. Esitetään kauniisti edukseen." 
VET ERI 2 SA *PN 5*

Tuomari liikutti ympäri ja tiputti pois koiria ja lopulta oli 5 koiraa paras narttu kehässä jäljellä ja Minttu oli se viides :-D

3 kommenttia:

 1. Ihana Minttu ja hyppyhepulit :) Ei ihme, että erkkarin tuomarin mielestä Minttu nautti päivästään <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoilee tämä kone...
   Minttu innostuu kehässä :D , mutta pääasia, että se nauttii siitä <3

   Poista