maanantai 22. huhtikuuta 2013

Minttu erikoisnäyttelyssä

 
Tämä kuva kertoo jo, että upeasti meni =D
 


Minttu oli viimeksi erikoisnäyttelyssä 3 vuotiaana vuonna 2004, joten oli korkea aika mennä pyörähtämään kehässä! Näyttely oli Kiljavalla ja sinne oli ilmoitettu ennätykselliset 284 shelttiä!! Huikea määrä! 19 veteraaninarttua oli ilmoitettu, joten ruuhkaa olisi siinäkin kehässä.

Päivä oli jo pitkällä ennenkuin Minttu pääsi kehään. Osa ilmoitetuista oli jäänyt pois, mutta 15 veteraaninarttua oli kehässä arvosteltavana. Tuomarina oli Jane Edwards, kennel Castlerose. Hän arvosteli pitkään ja perusteellisesti. Häntä nauratti kun annoin Mintulle namin, kun tuomari siirtyi pään tutkimisesta runkoon ja totesi hymyillen, että "ahne" ja lisäsi, että "niin pitääkin tuon ikäisenä olla."

 
Tuomari Jane Edwards (Kennel Castlerose) arvostelemassa Minttua
 

 
"12 old dark shaded sable. Ideal for size and shape. Pretty, feminine head. Flat skull. Good muzzle. Neat ears. Would like a little more bone. Good reach of neck. Upperarm a little short and stiff. Good topline. Good tailset. Well presented. Coat of good texture. Moved very well." ERI 1 SA VSP-VET


Minttu sai ERIn ja jäimme odottelemaan kilpailuluokkaa. 10 veteraania sai ERIn ja tuomari katseli ja juoksutti edestakaiset liikkeet kaikilta ja taas katseli. Sitten hän tuli kättelemään minut ja sanoi "ensimmäinen"!!!!  Minttu sai myös SA:n, joten päästiin pyörähtämään paras narttu- kehään, aika hienoa erikoisnäyttelyssä =D

Tuomari tuli antamaan oman lahjansa parhaalle veteraaninartulle, sieltä löytyi tällainen messinkinen sheltti. Siellä on ruuvi takana, voi kiinnittää johonkin.





Kuva: Sirpa Saari
 

Rop-veteraanin valinnassa oli vastassa Suvin Dani (Agree Diamond) josta tuli ROP-veteraani, joten Minttu oli VSP-veteraani =D Aivan mahtava päivä!!

Rop-vet ja VSP-vet

Jännättävää riitti koko päivälle, Kaisan kasvatit ja omistamat koirat  olivat vähän väliä kehässä. Qukka kävi pokkaamassa ROP-pentu palkinnon, Rosso voitti nuorten luokan, Hilla julmetun ison avoimen luokan ja kaikki muutkin saivat aivan upeita arvosteluja. Kaikein huipuksi Kirsikka handlasi Hillan ensin narttujen voittoon ja sitten vielä rotunsa parhaaksi!!!!


*****
Lisäys:
Sheltit-lehdessä oli tuomari Jane Edwardsin kommentit Mintusta.

"Narttujen veteraaniluokan ykkönen ja SA oli Happy Master's Charming Chance. Kaunis 12-vuotias tummasoopeli. Edelleen erinomaisessa kunnossa. Ihannekokoinen, -muotoinen ja -rakenteinen ja niin tasapainoinen. Hän liikkui todella erittäin hyvin ja seisoi ja esiintyi hyvin. Ei täydessä turkissa, mikä käänsi ROP-veteraanikisan uroksen eduksi, mutta hänet oli erittäin hyvin kunnostettu ja hän todella nautti päivästään."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti