maanantai 8. lokakuuta 2012

Näyttelypäivityksiä kesältä

On jäänyt päivittämättä näyttelykuulumisia kesältä, joten tässä tulee:

3.6 Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan tuomari mietitytti pitkään, että ilmoitanko hänelle ketään, mutta kun muutenkaan ei ole pahemmin näyttelyjä tiedossa tälle vuodelle, niin ajattelin että sinne vaan, ei ole ainakaan pitkä ajomatka.
Ilmoitin vain Mintun ja sekin oli aika huonossa karvassa näyttelyn alla. Mänttä-Vilppulassa oli siis tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja siellä oli vain 13 shelttiä... Näyttely oli jäähallissa, eikä se auttanut Minttua ainakaan yhtään. Vaikka liikutin sitä ennen kehää moneen otteeseen se oli hieman jäykähkön oloinen kylmässä hallissa. Niin olin kyllä minäkin ihan kohmeessa... Huomasin, että suurin osa koirista oli merlejä ja trikkejä ja Mintun lisäksi oli vain 2 soopelia.
No, tässä Mintun arvostelu:

"Hyvä koko ja mittasuhteet ja luusto. Kaunispiirteinen nartun pää. Erinomaiset päänlinjat. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Runko matala. Riittävästi kulmautunut. Hieman kapeat takaliikkeet, löysät etuliikkeet. Karva ei parhaassa kunnossa." VET EH 2


30.6 Laukaa

Laukaassa oli tuomaroimassa Andrew Brace, Iso-Britannia ja ilmoitin sinne Lotan ja Mintun. Tuomari kun arvosteli, niin tuli nopeasti selväksi että tykkää merleistä ja trikeistä... Taas meillä tuollainen tuomari ;) Veteraaninarttuja oli yhteensä 7 kehässä. Lotta esiintyi ihan järkyttävästi, sähläsi ja oli niin namien perään että!!! ja oli ihme että tuomari antoi sille ERIn!!

"9 years 9 months sable. Feminine head. Good basic shape but could be better let down behind. Well bodied. Could have a little more neck. A little unsettled on the move but she has lots of qualities." VET ERI

Minttu esiintyi sille ihan tyypillisesti, hieman haukahteli, sai ERIn ja sijoittui toiseksi luokassaan, ilman SA:ta, mutta sai mukavan arvostelun.

"11 years shaded sable. In great shape for her age. Excellent head type. Overall balance of outline, if a little angular over the croup. Still moves soundly." VET ERI 2





29.7 Mikkeli KV

Mikkeliin tuli tuomarimuutos, olin ilmoittanut sinne vain Mintun ja tuomariksi tuli Alar Müürisepp. Vettä satoi välillä ihan järkyttävästi ja välillä paistoi aurinko. 



Minttu ottaa rennosti ennen kehää


Mintulla oli luokassaan 3 muuta veteraanimummelia seuranaan. Se voitti luokkansa ja sai SA:n ja pääsi pyörähtämään PN kehässä. Rop-veteraanin valinnassa oli vastassa urosten voittaja Silimen Hymyn Tähtisumu, josta tuli ROP-veteraani.




"Hyväntyyppinen ja hyvänkokoinen narttu. Kaunis pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Hyvinkehittynyt rintakehä. Hyvät etu- ja takaraajat. Vapaat liikkeet. Hyvä turkki, väri saisi olla puhtaampi. Hyvä luonne." VET ERI 1, SA, VSP-VET




Veteraaninartut


4.8 Nokia

Nokialla oli tuomarina Eva Eriksson ruotsista. Tuomari oli tiukka, vain yksi uroksista sai SA:n, avoimen voittaja, valioluokan uroksetkin jäivät ilman! 
Vettä ripeksi alussa, mutta onneksi aurinko paistoi kun pääsin Mintun kanssa kehään. Se esiintyi ihan kivasti ja sai ERI 2 SA, joten pääsin sen kanssa paras narttu-kehään. Tuomari sijoitti narttujen voittajaksi ihanan junnuluokan voittajan ja toiseksi tuli veteraanien voittaja, kolmanneksi valioluokan voittaja ja Mintun tuomari sijoitti neljänneksi!! Ja ihanalla arvostelulla.



"11-årig veterantik i utmärkt kondition. Vackert, välskuret huvud. Vackert huvud. Fina öron. Utmärkt kropp och benstomme, samt vinklar. Vackert päls. Rör sig väl för åldern. I stående mycket vackert och rastypisk silhuett." VET ERI 2, SA, PN 4



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti