tiistai 2. lokakuuta 2012

Lotta 10 vuotta!

Nyt on sitten Lotan vuoro täyttää pyöreitä... aika kuluu niin nopeaan!! 
10 vuotta sitten olin Kaisan luona Maissin synnytystä seuraamassa, Maissin 3. pentue, jossa isänä oli Japaro D´Joker of Sommerville. Olin mennyt Kaisan luokse jo edellisenä iltana ja yöllä Maissi "karkasi" pari kertaa minun viereeni, kun nukuin olohuoneessa vieraspatjalla. Aamulla synnytys käynnistyi ja aika rivakkaan tahtiin pentuja syntyi, yhteensä 6, joista 4 oli narttua ja 2 urosta! Maissi olikin ennen synnytystä todella iso, joten oli odotettavissa aika monta pentua. Nartuista yksi oli tulossa minulle sijoitukseen ja ihana kultasoopelinarttu lumosi ja kasvaessaan se lumous vain vahvistui. Lotassa oli jotain... 
Kävin katsomassa pentuja kun ne kasvoivat ja jännäsin minkä pennuista Kaisa valitsee sijoitukseen. Valinta osui Lottaan ja sillä on sille sopiva nimi- Happy Master´s Enchantress- lumoojatar.
Lotta kävi 2 kertaa pentuna näyttelyssä, ensimmäisen näyttelyn tuomaroi Soile Bister, eikä se oikein tykännyt juuri 7 kk täyttäneestä Lotasta. Seuraavassa näyttelyssä Leppävirralla tuomarina oli Anne Indergaard norjasta ja siellä se oli ROP-pentu. 

Näyttely-ykkösruusuke oli tavoitteena loppuvuoden näyttelyistä 2003. Elokuun alussa Outokummussa tuli ensimmäinen kiinnitys siihen kun Carin Åkesson antoi Lotalle EH:n ja se sijoittui 2. junnuluokassa. Lokakuussa Blaz Kavcic antoi Oulun KV:ssa myös EH:n ja marraskuussa Kristina Purens Kokkolassa  EH 3. 
Junnuikäinen Lotta oli saavuttanut Näyttely-ykkösruusukkeen!Minna esittää Lottaa sen ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Outokummussa 2003


Näyttelyissä Lotta ei ole pahemmin käynyt, 15 kertaa yhteensä, tulokset vaihtelevat H-ERIn välillä. Nuorena se sai nuo H:t, mutta aikuisena EH ja ERI on ollut tuloksena, kerran jopa PN 4. 

Vaikka Lotta tuli sijoitukseen minulle, niin sitä ei koskaan käytetty jalostukseen. Terveystarkastettu se on tietenkin, kuten kaikki minun koirani, lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät pentuna terveet sekä aikuisena ja myös nyt vanhempana, viimeksi on tarkastettu 01/2011.

Lotan luonne on hyvin avoin, se menee mielellään vieraidenkin rapsutettavaksi ja varsinkin jos jossain on syötävää, Lotta kyttäillee, jos se saisi jotain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti