sunnuntai 21. elokuuta 2011

Elokuun näyttelyt

6.8. Saarijärvi

Ilmoitin Mintun ja Pepin Saarijärvelle, vaikka tuomarina oli Lena Danker. Ajattelin, että näyttely ei ole kaukana ja kokeillaan mitä mieltä kyseinen tuomari on meidän koirista ;o) Saarijärvelle oli ilmoitettu vain 21 shelttiä!! Peppi esiintyi ihan kivasti ja arvostelu oli Pepille tyypillinen.
"7 ärig tik clas helheten förstås av ?? mycket korta nacken. Tillräcklig parallitet i huvudet. Korrekt bett, ngt runda ögon. Mycket brant skuldra och pga detta mycket kort nacke. Välformad bröstkorg som kunde vara ngt längre. Bra rygg, kort brant kors. Utmarkt längd på svansen. Välmusklad. Rör sig med bra steg - längd men ngt spännt och styvt." AVO EH

Minttu oli käynyt ennen tätä näyttelyä vasta yhden kerran fysioterapeutin vastaanotolla, koska Mintun reidet olivat ihan jumissa ja jäykät ne olivat vieläkin. Jännäsin mitä tuomari sanoo sen liikkumisesta."10 årig feminin tik av goda proportioner, utmärkt huvudkil. Fina öron, korrekt bett, normal vinklad. Välformad bröstkorg. Bra rygg, ngt kort i korset. Mjuk päls. Rör sig med bra steg och ser ut trivas i ringen." VET ERI 1, ROP-VET
Tuomari sanoi, että haluaisi niin kovasti antaa SA:n, muttei voinut, koska Minttu pysähtyi liikkeestä niin, että takajalat olivat hieman rungon alla. Paras narttu luokkaan ei siis päästy (jossa oli vain 2 koiraa: junnu ja nuorten luokan voittaja), mutta ROP-veteraanista päästiin kisaamaan Roopen (Susadan David Beckham) kanssa. Roope oli ollut uroksissa ERI 1, SA, PU 3, joten oletin ROP-veteraanin valinnan olevan läpihuutojuttu Roopen hyväksi. Liikutettiin koiria kierros ja Minttu sai haukku-hyppy-hepulinsa ... Tuomari sanoi, että mennään uudestaan, kyllä ne jaksaa ;o) Toinen kierros perään ja Minttu meni ihan nätisti tällä kertaa ja valittiin ROP-veteraaniksi!

Mieltä lämmitti erityisesti tuo "ser ut trivas i ringen". Niinhän se on- Minttu viihtyy kehässä :o)

14.8. Valkeakoski

Valkeakoskella oli tuomarina Irina Poletaeva, joten olin ilmoittanut sinne vain Mintun, koska viimeksi kyseinen tuomari ei tykännyt Pepistä ollenkaan. Minttu liikkui paremmin nyt kuin aiemmin, vaikka kehän pohja oli isoa sepeliä. Minttu voitti veteraaninartut ja oli PN 4. ROP-veteraanikehässä oli vastassa urosten voittaja Shet Up Harry Potter. Mintusta tuli ROP-Veteraani.
"Excellent type and condition for her age. Typical head & expression. Scissors bite. Exellent outlines & tail carriage. Very well angulated. Still excellent mover. A bit close at hocks. Excellent coat."
VET ERI 1, SA,
PN 4, ROP-VET
Isossa kehässä tuli vain kokemusta :o)

20.8 Nokia

Nokialla sheltit arvosteli Dina Korna ja olin ilmoittanut Pepin ja Mintun sinne. Peppi esiintyi kauniisti ja tuloksena oli ERI 3, muttei SA:ta."Good size and bones. Little bit short neck, otherwise correct topline. Enough angulated in front, well behind. Feminine head, a little deep in skull. Foreface could be more rounded. Correct structure of coat. Movement OK." AVO ERI 3

Minttu liikkui kauniisti (kiitos fysioterapian- lihakset ovat rennommat) ja voitti veteraaniluokan ja sai SA:n. Paras narttu luokassa Minttu sijoittui neljänneksi ja sai vara-sertin :-D. ROP-veteraanin valinnassa vastassa oli Shet Up Harry Potter ja Minttu voitti."Very good size. Nice topline. In excellent condition for 10 years. Little bit upright shoulder. Correct angulation behind. Nice head and expression. Good coat and movement.
VET ERI 1, SA, PN 4, VARA-SERT, ROP-VET


Onneksi Jari pääsi ison kehän reunalle niin, että pystyi ottamaan lyhyellä putkella kuvia. Tuli edes jotain todistusaineistoa, että ollaan isossa kehässä oltu :o)


Isossa kehässä oli veteraaneilla tuomarina Gunnel Holm. Minttu esiintyi edukseen ja tuomari poimi jatkoonmeniöitä ja Minttukin valittiin. Kummaltakin puolelta tuomari kävi kättelemässä kilpailijat kehästä ulos, enkä uskaltanut katsoa, montako meitä on vielä jäljellä.


Tässä kaikki jatkoon valitut
 


BIS-veteraanikehän neljä parasta

Siinä vaiheessa kun tuomari keskusteli kehäsihteerin kanssa ja meni ruusukkeiden kanssa odottelemaan kuulutusta, tajusin, että meitä on oikeasti enää neljä kehässä ja me sijoitutaan!!! JEE!! Olin ihan varma, että ollaan 4. ja olin valmiina lähtemään tuomaria kohti, mutta siellä kuulutettiin neljänneksi lyhytkarvainen collie! Minttu oli siis lopulta BIS 2-VET!!! Aivan mahtavaa!


Minttu BIS 2-VET


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti