tiistai 12. heinäkuuta 2011

Helteinen Hyvinkää: Mintulle SERT!!!

Lähdimme aamuvarhaisella Hyvinkään vinttikoiraradalle Tanelin, Pepin ja Mintun kanssa. Näyttelyalue oli ihana ruohokenttä, jossa ei ollut varjoa missään ja säätiedotus lupasi hellettä ja iltapäivästä ukkosta. Meillä oli aurinkovarjo mukana ja koirille häkkiin tuuletin ja märät pyyhkeet koirien päälle.

Australialaistuomari Diana Fentonille oli ilmoitettu 50 shelttiä. Tämä on Tanelin viimeinen näyttely pitkään aikaan, koska elokuussa se joutuisi avoimeen luokkaan ja se saisi kehittyä ja vahvistua ;o)
Tuomari oli tiukka, eikä todellakaan ollut ERIautomaatti. Suurin osa taisi saada EHn ja muutama H tuli myös.Taneli käyttäytyi ihan eritavalla kuin viime näyttelyssä. Oli kylläkin hieman varautunut pöydällä, mutta antoi tutkia ihan OK. Kun seisotin Tanelia tuomaripöydän edessä, niin tuomari tuli kiertelemään ja otti ruohoa maasta ja heitti sitä hieman, niin Taneli meni uteliaana tuomaria kohti. Siitä oli arvostelussakin maininta.
"Good size and shape, wedge head. Needs more development in the chest and is pinning in front. Coming towards me. He´s rear action and angulation is good and tail set is good." NUO EH


Peppi esiintyi ihan kivasti- tosin joku oli kylvänyt nameja ihan kamalasti yhteen kohtaan kehää ja nälkäinen neiti yritti sitten imuroida koko nurmikon puhtaaksi...


"A good sized bitch. Wedge shaped head. Eyes a little large but earset and size are good. She lacks angulation in the forequarters and is lacking in lenght of neck. But has a good topline and rear quorters with a good coat and good strenght of bone." AVO EHTaisi kuumuus tehdä sen, että Minttu käyttäytyi nätisti kehässä. Pari kertaa se yritti haukahdella, mutta lopetti kun kielsin. Nyt se liikkui nätisti ja seisoikin ihan mukavasti. Veteraaniluokassa oli toinenkin narttu ja se sai ERIn, muttei SA:ta. Mintusta tuli ROP-veteraani."An exc. bitch 14 years (???). Good wedge head and good expression with slightly large ears. Hers body angulation is exc. and her movement for the age. Very good coat. Good bone. A little flat on her feet which is normal for her age." ERI 1, SA, PN 2, SERT, ROP-VET

Jostain kumman syystä, olisiko kirjoitusvirhe vai mikä, niin Mintun iäksi on laitettu arvostelussa 14 vuotta!! (Olisikin tuossa kunnossa 14- vuotiaana :-D)
Paras narttu luokassa tuomari valitsi voittajaksi valioluokan nartun ja mietin silloin, että onkohan tuo jo suomen valio. Nykyään on moni jonkun muun maan valio, kuin Fi mva, valioluokassa. Tuomari laittoi Mintun toiseksi ja kun kehäsihteeri sanoi, että SERTi menee veteraanille... JIHUU!!! Mintun toinen SERT!

Isossa kehässä ei tullut muuta kuin kokemusta, mutta kyllä oli hieno päivä. Taneli jäi näyttelytauolle ja sai viimeisestä näyttelystään EH:n ja Peppikin esiintyi kivasti ja Mintun SERT :-D

2 kommenttia:

  1. Onnea Mintun sertistä! Kyllä se kolmaskin sieltä tupsahtaa :) Ootteko tulossa elokuussa Heinolan, Kouvolan tai Tervakosken näyttelyihin? Niistä olen jotain suunnitellut, tai kaikkia :), samoin Jyväskylän lauantain näyttely on kalenterissa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anne!
    Ei olla tulossa noihin elokuun näyttelyihin, mutta ihan varmasti tullaan Jyväskylään :)

    VastaaPoista