keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Koiramessut 2017

On ollut niin kiireinen joulukuu, että nyt vasta huomasin, etten ole kirjoittanut mitään Helsingin näyttelyistä muuta kuin Shenan sivulle sen arvostelut, joten muutama rivi muistojen arkistoon on laitettava noista näyttelyistä. Turkki oli alkanut kasvaa Jyväskylän näyttelyiden totaalisen karvanpudotuksen jälkeen, mutta eihän se täydessä turkissa ollut lähelläkään, uutta pohjavillaa sentään jonkun verran.

Perjantaiaamuna kello soi 2 aikaan yöllä, olin ajoissa hereillä, oli nimittäin luvattu lumisadetta, eikä sellaisessa kelissä ole ollenkaan miellyttävää ajaa. Puoli 4 pääsin matkaan ja ajokeli oli ihan kauhea. Jyväskylässä oli satanut reilusti lunta, eikä ollut aurattu yhtään teitä, uutta lunta pyrytti lisää, nätisti tuli ajeltua, ohituskaistalle menoa piti monesti miettiä, mutta muutaman kokeilun jälkeen totesin, että pysyn rekan perässä ihan kiltisti.

Olin ajoissa Helsingissä, koska perjantaiaamun ruuhkassa en halunnut ajella, onneksi Messukeskukseen pääsee aika sujuvasti.Perjantain näyttely oli Winner 2017 ja tuomarina Natalja Skalin Ruotsista. Tuo tuomari oli sellainen, jolle viemistä mietin useamman kerran, tiesin, että rokottaa koosta, mutta sinne suden suuhun vaan. Ensimmäinen mittaus (tuomarilla oli ilmeisesti 38 cm mitassa) meni ihan nätisti, Shena ei oikein edes reagoinut siihen mittaan pahemmin, mutta kun tuomari alkoi siirtämään sitä isommalle ja heilutteli siinä Shenan nenä edessä sitä, neidille riitti. Se kiemurteli pöydällä, eikä todellakaan halunnut mittavaksi, sanoin tuomarille, että se on 40 cm. Tuomari oli sitä mieltä, että mittaa sen, mutta kun huomasi, että se vaikeaa, heilutteli mittaa sen sään kohdalla ja sanoi, että taitaa olla enemmän, mutta sitten luovutti ja sanoi minulle, että mittaa se sitten kun se on rauhallinen, tämä tilanne stressaa sitä. Maassa ei oikein mennyt yhtään paremmin tuon jälkeen, Shena vilkuili tuomaria koko ajan. Joka tapauksessa, tuomari ei tykännyt siitä yhtään, mutta tuloksena olikin T, odotin hylättyä.

"17 months. Far too big. Too long head. Strong skull. Well shaped eyes. Enough long neck. Too long in loin. Good tailset. Long chest. Little bit high step on front. Good angulation on behind. Out of coat. Stressing behaving." JUN T

Indy-veljelle H tuosta näyttelystä, liian jenkki tuomarin makuun.

Näyttelyn jälkeen käveltiin hotellille, ne ostamani koirakärryt oli kätevät, rullaa kevyesti ja hotellikamat meni Indyn häkin lisäksi siinä trimmipöydällä.
Käytiin  syömässä hotellin ravintolassa ja ajoissa nukkumaan, aamu 2 asti kun on ollut hereillä, uni tulee aika äkkiä.

Shenaa väsytti

Lauantai-aamuna oltiin ajoissa aamupalalla, oli kiire näyttelypaikalle, kehä kun oli alakerrassa ja paljon ahtaampi paikka kuin edellisenä päivänä. Lauantaina oli siis Pohjoismaiden voittaja 2017 ja tuomarina Rui Alves Monteiro Portugalista.
Tuomari olikin tiukalla päällä, T ja H viuhui mennen tullen, Indylle H ja valioluokan uroskin sai H:n, olin ihan varma, että nyt ei hyvin käy. Mutta Shena yllätti, seisoi pöydällä ja liikkui hyvin, seisoi yksilöarvostelussakin tosi hienosti, olin todella tyytyväinen sen käyttäytymiseen, edellispäivän kauhean kokemuksen jälkeen. Tuomari tutki pöydällä hampaat tarkkaan, löysi puuttuvan P2, josta on maininta arvostelussa ja kehäsihteeri vilautti EH:ta!! Täytyy sanoa, että olen ERITTÄIN tyytyväinen tuohon tulokseen!


"Bigger female. Misses P2. Nice outline. Good substance. Flat topline & underline. Could have more refined outline. Would like more front angulations. Dark almond shaped eyes. Well carried ears. Expression is allert, but lacks sweetness. Coming and going crosses in front, side movement covers ground, but high hocks affects the movement. Out of coat today. "JUN EH

Oltiin päätetty edellisenä iltana, että tilataan pitsat hotellille, ei tarvitse lähteä erikseen mihinkään syömään, joten kävin Shenan kanssa kävelemässä lähimaastossa.

Helsinki oli tuulinen kaupunki

Sunnuntai-aamuna taas ajoissa aamupalalla, tosin hissiä ei saatu, oli mentävä 6. kerroksesta alas kierreportaita pitkin aamupalasaliin ja toivottiin, että saadaan hissi helposti kun luovutetaan huone ja lähdetään kohti Messukeskusta. Auto minulla oli koko ajan Messukeskuksen parkkihallissa, ei tarvinnut turhia ajella ja hotellille oli lyhyt matka sieltä. Saatiin hissi ensimmäisellä yrittämällä, olipas tuuria, rappuset ei tosiaan olisi ollut vaihtoehto...

Sunnuntaina oli Voittaja 2017-näyttely ja meillä oli tuomarina legendaarinen Rainer Vuorinen, joka päätti huikean tuomariuransa tuolloin sunnuntaina ja valitsi Best In Show-koiran. Shena esiintyi ihan kivasti, seisoi pöydällä kuin vanha tekijä tuomarin tutkiessa. Olisin luullut, että Shena olisi ollut väsyneempi 3. näyttelypäivänä, mutta yllättävän virkeänä ja terävänä se seurasi ympäristöään. Rainer Vuorinen ei ollut mitenkään lepsulla tuulella, esim. veteraaniuroksissa ei jaettu ERIä, joten ei tullut nartulle kilpailijaa ROP-veteraanin valintaan. Indylle EH viimeisestä junnuluokasta.


"Kookas, hyvin pitkärunkoinen narttu. Hieman varautunut. Hyvä kuono-osa. Takaluisuinen kallo. Hyvät korvat ja ylälinja. Liikuu ahtaasti takaraajoillaan." JUN H

Shenan isän sisko, Kråkeslottets Hera, pärjäsi hienosti. Perjantaina ja lauantaina Hera tuli toiseksi veteraaneissa upeasti esiintyneen Nepparin jälkeen, sunnuntaina sitten Hera pokkasi 2 titteliä, VV-17 ja V-17

Oli tosi kiva nähdä Linda ja näyttää millainen Shenasta on kasvanut. No venyihän se hieman isoksi, mutta jospa siitä joskus tulisi minulle jatkoa, aika näyttää. Shenan näyttelyt oli aika lailla tuossa, lähinäyttelyissä, JOS sillä on turkki, voin sitä joskus käyttää, tai sitten veteraanina, kun se painuu hieman matalammaksi, mutta ei mitään ihmeitä suunnitelmissa näyttelyrintamalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti