tiistai 1. huhtikuuta 2014

Peppi 10 vuotta!

Netta, Taavi ja Peppi (Kuva: Kaisa Vanhatalo)

Peppi tuli minulle vähän vahingossa... Kaisalla oli lupaava pentu, mutta aika reilun kokoinen ja hän puhui, että kun tietäisi mitä tekisi sen kanssa, kun ei voi olla määräänsä enempää koiria kotona. Sovittiin, että jos silmätarkastuksessa ei ole mitään, otan sen luokseni kasvamaan, katsotaan mitä siitä tulee ja jos se jää oikean kokoiseksi, niin se tulee minulle sijoitukseen. Pepistä tuli 36 senttinen :)


7 viikkoa
 

Peppi... tuo ikuinen vauhtimimmi, aina menossa. Sanoin, että siinä on varmasti on/off-kytkin, sillä tuntui, että se pysähtyi vain nukkuessaan. Kun Kaisa kävi silloin ennen silmätarkkia pentujen kanssa kylässä, niin Peppi pyöritti 2 muuta pentua ihan 100-0, totesin, että varmasti puuhakas pentu :D

3 kk
 

4 kk
 

Minttu ja Lotta ei koskaan tuhonneet mitään, mutta Peppi tuhosi pentuna niidenkin edestä, ja varmasti kaikkien tulevien koirieni edestä, kaikkea mahdollista. Huonekaluja se muotoili uudelleen, esim. ruokapöydän tuolien jalat oli kuin majavan jyrsimät, puhumattakaan kirjahyllystä, jalkalistoista... muovimattoon reikä ja kipsiseinään reilun kokoinen aukko... ja sähkötyöt sitten on ihan oma lukunsa, ihme, että se on vielä hengissä! Onneksi se ei purrut viereisessä pistorasiassa olevaa telkkarin johtoa, kun se pisti jalkalampun johdon 5 cm mittaisiksi paloiksi (ei ollut pistorasiassa), parista joulukyntteliköstä johto poikki, monta valosarjaa silputtuna, modeemikaapeli, antennijohto, ja nuo tulee näin äkkiseltään mieleen, varmasti oli paljon muitakin!


Peppi on sijoituskoirana tehnyt kahdet pennut, ensimmäinen pentue oli 2008 Skotin kanssa (C.I.B Cronys Dawn's Dynasty), josta tuloksena kaksi narttupentua, joista toinen, Nella, kuoli tapaturmaisesti 1,5 vuotiaana ja toisesta pennusta ei ole kuulunut mitään. Harmi!

Tyttöpentu Pepin ensimmäisestä pentuesta.

Toiset pennut Peppi teki 2009 Hollannista jalostuslainassa olleen ihastuttavan Howardin (Dawnville You´ve Gotta Be Kidding) kanssa. Syntyi 3 pentua, soopeli uros ja narttu sekä trikki uros. Pennut oli minulla 6 viikon ikäisenä hoidossa ja totesin, että tyttö oli niin samanlainen rämäpää kuin emänsä Peppi!
Tuota pentuetta on päässyt läheltä seuraamaan, trikki uros, Taneli, muutti minulle ja Nekku Mirjalle Jämsään ja Tomu Pialle Tampereelle.

Tomu, Nekku ja Taneli 6 kk
 
Pepin ensimmäinen oikea näyttely oli 7,5 kk ikäisenä 2004 Jyväskylän KV:ssa pentuluokassa, tuomarina Jaana Hartus.
"Erinomainen tyyppi. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja korvat. Tummat silmät. Oikeanmuotoinen runko. Hyvät kulmaukset, samoin liikkeet. Hyvä karvapeite. "1, KP, ROP-PENTU
Hienosti alkoi Pepin näyttelyt!

Peppi on käynyt reilu 30 kertaa näyttelyssä, yleensä ERI/EH tuloksena, sijoittunut luokassaan, saanut VARASERTin ja huippuhetki oli Viitasaaren ryhmänäyttelyssä 2011. Näyttelyssä sheltit tuomaroi Alar Müürisepp Virosta ja hänelle oli ilmoitettu 98 shelttiä! Peppi voitti avoimen luokan (22 osallistujaa), oli paras narttu, SERT ja ROP!!! Mahtavaa!

Peppi ROP Viitasaarella 15.5.2011

Peppi ei ole käynyt pariin vuoteen näyttelyissä, se kun olisi myös veteraaneissa ja olen käynyt Mintun kanssa, mutta nyt kun Minttu on jäänyt eläkkeelle näyttelytouhuista, voisin Pepin kanssa käydä pyörähtämässä noissa mummokehissä aina välillä.


10 vuotta
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti