maanantai 14. syyskuuta 2020

Nillan ensimmäinen näyttely

Olisin toivonut, että Nilla olisi päässyt jo kesällä näyttelyyn, olisi saanut kokemusta pentuluokasta, mutta korona sotki kaikki näyttelykuviot, joten tähän näyttelyyn oli tyytyminen.

Nilla on vielä kovin pentumainen, hitaasti kehittyvää sorttia, mutta halusin sille näyttelykokemuksen, näyttelytreenit eivät kuitenkaan ole ihan sama asia, vaikka niissäkin on käyty syksyn mittaan.

Killerille siis, sinne oli siirretty Muuramen näyttely. Sataa tihutti välillä, mutta tuuli ja tuulenpuuskat olivat jäätävät. Moni koira hieman arasteli voimakkaita tuulenpuuskia ja varsinkin, kun ne heiluttelivat tuomariteltan pressuseiniä.

Sellaista Nillakin säikähti pöydällä ollessaan, mutta tuomari Kati Taipale oli aivan ihana, silitti ja rauhoitteli sitä. Nilla ei liikkunut niin hyvin kuin se normaalisti liikkuu, kylmällä kelillä oli varmasti jonkun verran tekemistä sen kanssa, vaikka liikuttelin sitä ennen kehää.

Mutta hei, nyt on avattu Nilan näyttelyt, ei mitään tietoa milloin seuraava, ehkä ensi keväänä, ehtii neiti kehittyä.

"Hieman ujosti käyttäytyvä nuori narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Vielä kovin pentumainen. Kokoon toivoisin kauttaaltaan lisää vahvuutta. Oikean mallinen pää, mutta turhan pyöristyvä kallo ja kuono-osa saa vielä täyttyä. Pyöreät, hieman vaaleat silmät. Hieman suuret ja kevyehköt korvat. Eturinta saa vielä kehittyä reilusti, hyvä rinnan syvyys ja pituus. Niukasti kulmautunut edestä, paremmin takaa. Liikkuun hyvin kapeasti takaa ja edestä, sivuliikkeessä takaliike jää rungon alle."
JUN EH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti