keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vuosi 2011

Vuosi alkaa taas olla lopuillaan, joten on aika muistella miten tämä vuosi meni.

Viime vuosi meni Mintulla hienosti näyttelykehissä ja siitä tuli Hämeen shelttien vuoden  2010 näyttelyveteraani! ja maaliskuussa se täytti maagiset 10 vuotta! Niin se aika vaan kuluu nopeasti.

Huhtikuu


Taneli kävi sisarustensa kanssa polvitutkimuksissa sekä lonkka- ja kyynärkuvissa Kankaanpäässä Ventelän Karilla. Tanelin polvet olivat 0/0 ja Kennelliitossa lausuttiin kyynärät 0/0 ja lonkat A/A!!!

Toukokuu

Tämän vuoden näyttelyt aloitettiin Äänekoskelta, tuomarina Pirjo Aaltonen (14.5), jonne olin ilmoittanut Pepin ja Mintun. Peppi esiintyikin ihan kivasti ja sai EH:n. Minttu esiintyi ihan normaalisti, innostui haukkumaan välillä, mutta sai kivan arvostelun ja ERI 3 SA.

Seuraavana päivänä oli vuorossa Viitasaaren näyttely (15.5), tuomarina Alar Müürisepp. Olin ilmoittanut sinne Pepin ja Mintun lisäksi Lotan. Aika moni muukin oli päättänyt tulla tuonne ryhmänäyttelyyn, ilmoitettuja koiria oli 98!!
Vaaleanpunainen taisi oli päivän pääväri ja olin innoissani kun Peppi esiintyi kauniisti ja sekin sai ERIn. Avoimen kilpailuluokassa oli ruuhkaa ja tuomari poimi 22 nartun joukosta Pepin voittajaksi ja antoi SA:n!! Aivan mieletöntä! Lotta oli pitkästä aikaa näyttelyssä, ensimmäistä kertaa veteraaneissa ja sekin sai ERI:n! Minttu ei ollut esiintymistuulella, mutta sai kuitenkin ERIn ja sijoittui toiseksi ja sai SA:n.

Paras narttu luokassa oli todella ruuhkaa. Tuomari katseli ympärilleen ja teki muistiinpanoja lappuihinsa, kierteli ja katseli... aika piinaavaa. Tuomari otti ensin PN 4: Onnenpisaran Hurmaava Hellä, valioluokan voittaja, olin ihan että miten se nyt jo otti Hellän tuonne! PN 3:veteraanien voittaja, PN 2 Peltomaan Ninan Baby ja tuomari valitsi Pepin narttujen voittajaksi!!!! Pepille SERT!!!!

ROP-kehässä oli vastassa ihastuttava Dreamlook Charmer in Black. Pyörähdettiin kierros ja Peppi valittiin ROPiksi. Isossa kehässä tuli kokemusta, mutta kaiken kaikkiaan upea päivä Pepillä.

Peppi, Minttu ja Lotta osallistuivat Sohvin kanssa Happy Master´s kasvattajaluokkaan, joka voitti ja oli lopulta BIS 3- kasv.

Varkaudessa (28.5) tuli vettä niin paljon, että kehät keskeytettiin ja odotettiin sateen hiljentymistä. Näyttelyssä minulla oli mukana Peppi ja Minttu. Elina Haapaniemi antoi kivan arvostelun Pepille ja se sai ERIn, mutta ei sijoittunut kilpailuluokassa. Minttu loikki vesilammikoiden yli, mutta sai mukavan arvostelun ja oli PN 4, VSP-Veteraani.

Kesäkuu

Pieksämäellä (11.6) aurinko porotti ja oli hellettä. Elena Ruskovaaralle olin ilmoittanut Pepin, Lotan ja Mintun. Peppi esiintyi ihan kivasti !! ja sai ERIn, mutta kilpailuluokka kun alkoi, niin viereisessä kehässä miehet purkivat telttakatosta ja heittelivät niitä metalliputkia yhteen kasaan, juuri siinä Pepin selän takana ja se säikähti ihan kamalasti. Tuomari huomasi ja siirryttiin kehän vastakkaiselle sivulle, mutta ei se enää esiintynyt kunnolla, eikä sijoittunut kilpailuluokassa. Harmi, kun tuli tuollainen huono kokemus juuri sille!!
Lotta ja Minttu esiintyivät kummatkin ERIn arvoisesti, Minttu oli luokassaan 2. ja Lotta 3.

Riihimäelle (18.6) olin ilmoittanut Tanelin ja Mintun. Oli vesisateen vuoro. Taneli oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa näyttelyssä, tuomarina oli Roberto Schill. Liikkeet meni ihan hyvin, mutta tuomaria Taneli väisteli. Taisi pelottaa iso vihreä sadeviitta tuomarin päällä. Tuloksena kuitenkin H- tuomari antoi muutamalle koiralleT:n, joten ei täysi katastrofi sen pöytäkäyttäytyminen ollut. Minttu taas haukkui kehässä, ihan kuin ei ikinä olisi ollut näyttelyssä... sai kuitenkin ERI 2, SA ja pääsi PN-luokkaan missä oli vain 5 koiraa, mutta ei sijoittunut.

Heinäkuu

Helteinen Hyvinkää (9.7) ja tuomarina Diana Fenton Australiasta. Taneli oli viimeistä kertaa pitkään aikaan näyttelyssä, koska joutuisi kohta avoimeen luokkaan ja on ihan liian kakara vielä. Tuomari ei ollut mikään ERIautomaatti, vaan suurin osa taisi saada EH tai H. Taneli oli ihan kuin eri koira kuin viime näyttelyssä. Oli hieman varautunut pöydällä, mutta antoi tutkia ihan normaalisti. Taneli sai EH!!!

Peppi esiintyi kivasti ja sai myös EH. Minttu esiintyi kauniisti, taisi kuumuudella olla osansa, sai ERIn ja SAn. Veteraaniluokassa oli toinenkin narttu ja se sai ERIn, muttei SA:ta. Mintusta tuli ROP-veteraani.
Paras narttu-luokassa tuomari valitsi voittajaksi valioluokan voittajan ja Mintun sijoitti heti toiseksi ja kehäsihteeri sanoi, että SERT menee veteraanille!!!! Mintun toinen SERT!!!!

Elokuu

Saarijärvelle (6.8) Lena Dankerille ilmoitin Pepin ja Mintun ja sinne oli ilmoitettu vain 21 shelttiä. Peppi esiintyi kivasti ja sai EH sekä kehuja pitkästä hännästä ;o) Jännitin hieman Mintun liikkumista, olisiko fysioterapiasta ollut minkä verran apua, vaikka oltiin käyty vasta 1 kerta. Se sai ERIn, muttei SA:ta, koska pysähtyi liikkeestä niin, että toinen takajalka oli hieman rungon alla, joten ei päästy paras narttu kilpailuun. Mutta ROP-veteraanista päästiin kisaamaan Roopen kanssa ja tällä kertaa Minttu voitti. Mintun arvostelun lopussa lukee, että näyttää viihtyvän kehässä =D

Seuraavana viikonloppuna oli Valkeakosken vuoro (14.8). Ilmoitin sinne vain Mintun, kun viimeksi kyseinen tuomari (Irina Poletaeva) ei oikein tykännyt Pepistä. Minttu voitti veteraaninartut ja oli PN 4. ROP-veteraanikehässä oli vastassa urosten voittaja Shet Up Harry Potter. Mintusta tuli ROP-Veteraani.

Excellent type and condition for her age. Typical head & expression. Scissors bite. Exellent outlines & tail carriage. Very well angulated. Still excellent mover. A bit close at hocks. Excellent coat. 
VET ERI 1, SA, PN 4, ROP-VET


Ja kolmas näyttely peräkkäiselle viikonlopulle oli Nokian ryhmänäyttely (20.8) tuomarina Dina Korna. Peppi esiintyi kauniisti ja oli ERI 3, muttei SA:ta. Minttu liikkui kauniisti (kiitos fysioterapian- lihakset ovat rennommat) ja voitti veteraaniluokan ja sai SA:n. Paras narttu luokassa Minttu sijoittui neljänneksi ja sai vara-sertin :-D. ROP-veteraanin valinnassa vastassa oli Shet Up Harry Potter ja Minttu voitti.

Isossa kehässä oli veteraaneilla tuomarina Gunnel Holm. Minttu esiintyi edukseen ja tuomari poimi jatkoonmeniöitä ja Minttukin valittiin. Kummaltakin puolelta tuomari kävi kättelemässä kilpailijat kehästä ulos, enkä uskaltanut katsoa, montako meitä on vielä jäljellä.

Siinä vaiheessa kun tuomari keskusteli kehäsihteerin kanssa ja meni ruusukkeiden kanssa odottelemaan kuulutusta, tajusin, että meitä on oikeasti enää neljä kehässä ja me sijoitutaan!!! JEE!! Olin ihan varma, että ollaan 4. ja olin valmiina lähtemään tuomaria kohti, mutta siellä kuulutettiin neljänneksi lyhytkarvainen collie! Minttu oli siis lopulta BIS 2-VET!!! Aivan mahtavaa!

Syyskuu

Hyvinkäällä (17.9) sheltit tuomaroi Rune Fagerstöm ja hänelle oli ilmoitettu 41 shelttiä. Jostain syystä Peppi hieman väisteli pöydällä tuomaria.. Mutta muuten se esiintyi ihan mukavasti ja sai ERIn ja oli kilpailuluokassa 4.
Minttu voitti veteraaninartut, joten siitä tuli ROP-veteraani ja sai SAn ja pääsi paras narttu -kilpailuun, jossa se sijoittui 4:ksi.
Kun menin hakemaan Mintun arvostelua, tuomari kysyi, oliko se toinen koira jota esitin samaa sukua kuin veteraani. Sanoin, että niillä on sama emä ja hän sanoi, että tykkää tuosta tyypistä, mutta oli turhan pyöreät silmät.

"10,5 v. Hyvin kaunis kokonaisuus. Reilu koko. Hyvänmallinen pää, jossa oikea pituus. Hieman pyöreät silmät. Hyvä kuonon vahvuus. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Riittävä runko. Liikkuu hyvin. Hyvä väri ja karva. Ihastuttava käytös."

Marraskuu

Jyväskylässä oli tänä vuonna kaksi KV näyttelyä peräkkäisinä päivinä, joten olihan meidän oltava kotinäyttelyissä mukana. Valitettavasti vain armoton karvanlähtö oli meidän riesana.

Lauantain tuomari oli Mark Houston-McMillian, shelttikasvattaja Kanadasta, kennel Grandgables. Peppi esiintyi ihan ok, hieman kimpoili hihnan päässä.... sai kuitenkin ERIn!
Mintun karvat olivat kaikki harjassa! Se esiintyi kuitenkin ihan kivasti ja sai ERIn ja voitti veteraaninartut ja tuli ROP-veteraaniksi.
Isosta kehästä tuli vain kokemusta, en ole koskaan ollut noin isossa BIS-veteraani kisassa- veteraaneja oli yli 100!!!

Sunnuntaina sheltit arvosteli Heiko Wagner, Saksasta
Odottelin Pepin kanssa pääsyä pöydälle, niin viereisen kahvilan lasiseinään kolahti jokin ja Peppi säikähti sitä ja olisi halunnut pois kehästä välittömästi! Kiva, kun on vain parikymmentä sekuntia aikaa yrittää saada Peppiä rauhoittumaan ennen arvosteluvuoroaan... Tuomari antoi kuitenkin hyvin tyypillisen arvostelun Pepistä ja EH:n.

Sunnuntaina jo aikalailla karvaton ;o) Minttu esiintyi kauniisti ja tuli toiseksi veteraaninartuissa. 
"10,5 year old female. Excellent condition and presentation. Excellent expression. Excellent eyes and ears. Nice constructions." VET ERI 2, SA


Tämäkin vuosi meni aivan huikean hienosti näyttelyrintamalla. Taneli kävi kaksi kertaa näyttelyssä ja tuloksena H ja EH. Nythän se jäi kasvattelemaan itseään vahvemmaksi ;o) Lottakin kävi pitkästä aikaa näyttelyssä ja kummallakin kerralla se sai ERIn ja Pieksämäellä sijoittui luokassaan kolmanneksi. 


Pepillä oli 10 näyttelyä ja sai 4x EH, loput 6 oli ERIä, pari kertaa sijoittui luokassaan, mutta huippuhetki oli toukokuussa Viitasaari, jossa Peppi sai SERTin ja oli ROP!!!!!


Minttu taas oli ihana oma itsensä. 12 näyttelyä ja joka kerta ERI!! 
1 x BIS 2-VET
6 x ROP-VET ja 1 x VSP-VET
1 x PN 2
4 x PN 4
1 x SERT
1 x VARA-SERT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti