perjantai 25. maaliskuuta 2011

Minttu 10 vuotta!

10 vuotta


Minttu täyttää tänään maagiset 10 vuotta. Elämäni ensimmäinen koira, joka oli ollut haaveissa pitkään ja vuonna 2001 se vihdoin toteutui! Kävin katsomassa Minttua ja sisaruksia ensimmäisen kerran, kun ne oli 4 viikkoisia ja uudelleen kun ne oli 6 viikon ikäisiä. Aivan ihania palleroita :D


11 viikkoa

Kerroin Kaisalle, että koira tulisi ihan vain lenkkikaveriksi- ei näyttelyihin, koska en tiedä niistä yhtään mitään, enkä uskonut, että ikinä niihin menisin. Sillä perusteella Kaisa valitsi sopivan pennun minulle. Mintulla oli hieman kookkaat korvat, mutta minua se ei haitannut tippaakaan! Ja on ollut aivan täysi kymppi tuo valinta <3 Niin rakas ja sillä on erityinen paikka minun sydämessäni. Kaisa ei olisi voinut paremmin valita.


3 kkKaisa kävi Mintun kanssa 2001 Jyväskylän KV pentuluokassa. Ritva Raita ei oikein tykännyt siitä ja tuloksena pentujen 5. Seuraavina vuosina kävin Kaisan kanssa näyttelyissä eri puolilla Suomea ja sanoin, että voin sitten käyttää Minttua näytelmissä, kun se on veteraani ... Mutta vuonna 2004 ajattelin, että voisin yrittää saada sille Shetlanninlammaskoirat ry:n näyttely-ykkösruusukkeen, jonka Lotta oli saanut edellisenä vuonna.

Aloitin Mintun näyttelyt 2004 helmikuussa erkkarista, onpahan melkein koko vuosi aikaa hommata ne vaadittavat kolme ykköstulosta. Minttu sai avoimesta luokasta ERIn ja osallistui Happy Master´s kasvattajaluokkaan, jonka Kaisa muuten esitti ensimmäistä kertaa ja Rosemary Marshall valitsi Kaisan kasvattajaryhmän voittajaksi! Erikoisnäyttelyssä, jossa esitettiin yhteensä 7 ryhmää!
Toisen ERIn Minttu sai huhtikuussa Lahden KV-näyttelystä (tuomarina Donna Saltau, Australia) ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi heti Lundecock´s Day and Nightin jälkeen!!!
Kolmannen ERIn Minttu sai Jämsän näyttelystä kesäkuussa ja oli 3. avoimessa luokassa, tuomarina oli Ralf Campbell, Norja.

Näyttely-ykkösruusuke oli ansaittu!

Laskin, että Minttu on nyt käynyt virallisissa näyttelyissä 29 kertaa ja on melkein aina sijoittunut luokassaan- vain 4 kertaa se on jäänyt sijoittumatta! Sertin ja vara-Cacibin se sai Jyväskylän KV- näyttelystä 2008 ja BIS 2-VET se oli vuonna 2010 Hyvinkäällä!

Näyttelyistä:
1 x BIS 2-VET
4 x ROP-VET
1 x VSP-VET
1 x SERT
1 x VARA-CACIB
4 x VARA-SERT
1 x PN 2
6 x PN 4
21 x ERI

Aika hienosti koiralle, jota ei ollut tarkoitettu näyttelyihin ;o) Minttu voitti Hämeen shelttien vuoden 2010 näyttelyveteraani-kilpailun! Se tykkää näyttelyissä olemisesta ja se on kehässä aina niin innoissaan, välillä vähän liiankin innoissaan :D.

9,5 vuotta


Minttu on ollut terve aina ja toivottavasti saakin olla terveenä ja elää vielä pitkän elämän. Harmaata sillä on ollut kuonon päässä jo pari vuotta ja kuulo sillä on hieman alkanut heikkenemään, mutta häntä heiluen se menee innokkaasti, niin lenkillä kuin näyttelykehässä ;o)

10 vuotta


Sisarukset Sohvi ja Minttu 10v.

2 kommenttia: