tiistai 14. joulukuuta 2010

Yhteenvetoa vuodesta 2010

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja ajattelin tehdä hieman yhteenvetoa kuluneesta vuodesta.
Peppi ja Lotta olivat alkuvuodesta aivan karvattomia, eikä Minttukaan ollut kunnon turkissa, joten alkuvuosi meni ilman näyttelyitä.

Tanelin ensiesiintyminen näyttelykehässä tapahtui huhtikuussa Juvalla, shelttien erikoisnäyttelyssä, johon oli ilmoitettu huima määrä koiria- 197 ja Tanelin luokassa (7-9 kk) oli 14 osallistujaa! Taneli esiintyi ihan kivasti ja sai ihan mukavan arvostelun.

Kesäkuu

Kesäkuun alussa (5-6.6) oli Jämsässä kaksi näyttelyä ja ilmoitin sinne Pepin ja Mintun. Peppi oli kasvattanut kevään ajan karvaa ja ajattelin, että sillä on hyvä turkki silloin kesäkuussa. Mitä vielä!! Heti kun olin ilmoittanut ne näyttelyyn, alkoi Pepiltä lähteä pohjavilla ja minä katselin sitä aivan epäuskoisena, että ei voi olla totta! Mikä ihmeen karvanlähtö! Peppi ei ollut käynyt näyttelyissä vuoteen, joten ajattelin, että mennään halkemaan sille mukavia kokemuksia turkista tai siis turkittomuudesta huolimatta. Peppi sai kumpanakin päivänä EH:n ja olin todella tyytyväinen, koska sillä ei ollut yhtään turkkia. Kummassakin arvostelussa mainittiin turkista "In half coat" ja "Coat at the moment in bad condition".

Minttukaan ei ollut kummoisessa turkissa, mutta se voitti veteraaniluokan ja kisasi ROP-veteraanista, jonka se ensimmäistä kertaa voitti ja pääsi isoon kehään. Hieno kokemus :-D Minttu osallistui Kaisan kasvattajaluokkaan, jossa oli Happy Master´s koirien lisäksi kisaamassa Peltsun ja Pikikuonon kennelit. Kaisan ryhmä oli ROP ja BIS 4!!

Sunnuntaina Minttu oli  PN4 ja ROP-veteraani ja pääsi BIS-VET kehässä 6 joukkoon, mutta ei sitten enää sijoittunut. Minttu osallistui Kaisan kasvattajaryhmään, joka oli tänäänkin ROP!

Seuraavana viikonloppuna olin ilmoittanut Mintun Orivedelle, jossa oli astraalialaistuomari arvostelemassa. Tuomari tykkäsikin jenkkityyppisestä sheltistä, joten ei mitään mahdollisuuksia. Minttu sai EH 2.

Elokuu

Laskeskelin, että Lotalla alkaa karvanlähtö elokuun alussa ja Minttu ja Peppi kasvattaa turkkia. Saahan sitä kuvitella, mutta tosiasiassa Lotalla on paras turkki ikinä ja Minttu ja Peppi edelleen aika "karvattomia".

Olin ilmoittanut Nokialle (7.8) Mintun, Pepin ja Tanelin. Olisin halunnut ilmoittaa Lotan tuonne, mutta kun sen piti ollla karvaton...
Taneli meni ensimmäistä kertaa viralliseen näyttelyyn ja jännitti kamalasti mitä se sieltä saa. Tuomari oli valittu hieman riskillä ja tulihan sieltä hampaista maininta "Hampaita saisi olla enemmän" ja Taneli sai ensimmäisestä virallisesta näyttelystä H.

Peppi esiintyi kivasti ja ensimmäistä kertaa se mitattiin näyttelyssä ja tuomari sai sille 36,5cm. Peppi sai ERIn, muttei sijoittunut kilpailuluokassa.

Minttu voitti veteraaniluokan ja oli lopulta ROP-veteraani ja sai hienon pokaalin ;o)

Syyskuu

Tampereelle (4.9) olin ilmoittanut Tanelin, Pepin ja Mintun. Tanelilla oli alkanut karvanlähtö 1-vuotis synttäreiden aikaan, mutta koska serbialainen tuomari Dusan Paunovic oli kiltin tuomarin maineessa, päätin viedä vähäkarvaisen Tanelin näytille. Se sai EHn ja oli luokassaan 4.
Peppi esiintyi ihan kivasti ja sai ERIn!! Pepin esiintyminen on ainakin ulkonäyttelyissä rennompaa kuin aiemmin :-D
Mintulla oli taas kerran *ihanaa kun ollaan näyttelyssä ja saan herkkuja*-fiilis. Se pomppi ja haukkui riemuissaan... Sijoituksena ERI 3.

Mutta tämän vuoden huippuhetki osui Hyvinkään näyttelyyn (19.9)
Olin ilmoittanut Tanelin Hyvinkään ryhmänäyttelyyn, koska tuomarina oli Davor Javor, Kroatiasta ja samalla ilmoitin myös Pepin ja Mintun (Lotta edelleen upeassa turkissa, mutta en uskonut sen pysyvän näin kauan!)
Moni muukin oli innoissaan tuosta tuomarista, sillä seurauksella, että tuli osittainen tuomarimuutos. Ja tottakai Tanelille!! Taneli oli aivan järkyttävässä turkissa. Sillä ei ollut yhtään pohjavillaa ja arvoin ennen kehää, että vienkö sitä ollenkaan, varsinkin kun junnut arvosteli Beata Petkevica (Latvia). Loppujen lopuksi päätin, että sinne vaan, meni miten meni. Ja ihan hyvinhän se meni. Taneli sai ERIn!! Kehässä oli yhteensä 10 junnu-urosta, joista 5 sai ERIn ja kilpailuluokassa neljällä sijoittuneella oli ihan kunnon turkit ja Taneli näytti ihan "rääpäleeeltä" niiden joukossa. Ei tullut sijoitusta luokassa, mutta todellakin ERI! Tuolle tuomarille me mennään myöhemminkin ;o)

Pepillä ja Mintulla oli se alkuperäinen tuomari ja Peppi sai ERIn ja sijoittui avoimessa luokassa 4:ksi. Mintulla oli veteraaneissa vastassa Lähderannan Esterin "Alma" eli  Woodmist My Fine Morning Mist. Tuomari antoi kummallekin ERIn ja mietti ja liikutti koiria ja valitsi lopulta Mintun voittajaksi ja samalla siitä tuli ROP-veteraani. Paras nartttu-kehään Jari meni Pepin kanssa ja minä Mintun. Peppi ei sijoittunut, mutta Mintun tuomari valitsi jatkoon ja silloin Minttu sai taas haukku-hyppy-hepulin... PN4.

Iso kehä oli vielä edessä ja siellä tuomarina Paavo Mattila. Kun me päästiin vihdoin kehään, vettä tuli aivan mielettömästi ja uskalsin juosta Mintun kanssa sinne, kun tiesin, ettei se ala riekkumaan vesisateessa. Tuomari valitsi meidät jatkoon ja lopullinen sijoitus oli BIS2-VET!!! Aivan mahtavaa :-D))


Marraskuu

Jyväskylän näyttelyyn ilmoitin Mintun ja Pepin ja kuulin sen jälkeen, että tuomari tykkää jenkeistä! No ei voi mitään. Peppi sai EH:n ja Minttu voitti veteraaniluokassa Mistin ja oli lopulta VSP-veteraani.

Kaiken kaikkiaan näyttelyvuosi meni ihan hienosti. Taneli kävi hakemassa tuntumaa näyttelyihin ja sai jopa ERIn ja kerran sijoittuikin luokassaan (EH4). Peppi sai 3x ERIn ja 3x EH. Jos olisin osannut ennakoida Lotan aivan mielettömän turkin, niin olisin ilmoittanut sitä kesällä näyttelyihin, mutta nyt meni näin. Katsellaan ensi vuonna. Minttu taas ylitti odotukseni aivan täysin. 7 näyttelyä, joista 4x ROP-VET ja 1x VSP-VET ja vielä se BIS2-VET! Aivan huikea vuosi ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti