maanantai 20. syyskuuta 2010

Hyvinkäällä

Olin ilmoittanut Tanelin Hyvinkään ryhmänäyttelyyn, koska tuomarina oli Davor Javor, Kroatiasta. Ilmoitin tietenkin sitten samalla Mintun ja Pepin sinne. Kun aikataulut ilmestyivät, niin junnuille oli tullut tuomarimuutos- tietenkin!! Tanelilla oli kiva turkki elokuun alussa ja tällä hetkellä se on aivan karvaton. Ajattelin, että päätän sitten, kun harjaan sen ennen kehää, mennäänkö vai ei. Tein päätöstä suuntaan ja toiseen, koska Tanelin turkki on IHAN kamala, mutta päätin, että sinne vaan, kävi miten kävi! Tuomari (Beata Petkevica, Latvia) arvosteli todella kauan ja ehdin jo miettiä moneen kertaan, että mitä sinne oikein tulee... ja kun kehäsihteeri kaivoi nauhaa... vaaleanpunainen!!!!


Kuva: Saija Tuomi

"1 year old. Medium bones. Correct length of head. Medium dark brown eyes. Exc. pigmentation. Correct stop. Correct ears. A little bit short in neck. Should be deeper in chest in future. Correct length of body. A little bit straight in shoulders. Enough spring of ribs. Correct topline. Good length of body. Good lenght of tail. Good colour. Nice presentation." ERI


Pepillä ja Mintulla oli sitten se alkuperäinen tuomari: Davor Javor, Kroatiasta. Peppi alkaa ihan selvästi hiffaamaan tän näyttelyjutun (vihdoinkin!). Eli kun on näyttelyhihna kaulassa ja ollaan nätisti, niin namia tulee. Aiemmin se on aina höseltänyt ja nyt vihdoinkin se alkaa rauhottumaan ja kuuntelemaan minua kehässä. Peppi esiintyi ihan kivasti ja sai myös vaaleanpunaista. Peppi sijoittui kilpailuluokassa ollen 4.
"Nice bitch with very nice head. Good neck. Correct topline. Enough bones and body. Good angulation. Good coat. Nice temperament. Moves close behind. Good tail. Very good side movement. Very well presented." ERI 4

Veteraaninarttuja oli vain kaksi. Minttu ja Lähderannan Esterin "Alma". Tuomari mietti kauan ja liikutti koiria. Lopulta tuli päätös: Minttu voitti ja samalla siitä tuli ROP-veteraani.
"Excellent head. Very nice body. Correct topline. Should have little bit more angulation. Excellent coat and condition. Moves close behind. Good tail carriage. Very good side movement. Very nice temperament. Well presented." ERI 1, PN 4, ROP-VET

Peppi pääsi Jarin kanssa PN-luokkaan, koska oli avoimen luokan 4. Ihan hyvä saada Jarille käytännön kokemusta näyttelytilanteesta, kun Lottakin pääsee kohta veteraaneihin. Se on kuitenkin eri asia olla kehässä kuin kehän laidalla. Peppi ei sijoittunut, mutta Minttu pääsi neljän joukkoon. Sitten kun taas mentiin kehää ympäri, niin Minttu sai haukku-hyppy-hepulin... taas. Minttu oli PN 4. Meillä meni aika hienosti! Olin todella tyytyväinen koirien esiintymiseen.


Mintulla oli edessä vielä iso kehä ja siellä tuomarina Paavo Mattila. Kun odoteltiin, että ryhmäkilpailut alkavat, alkoi taivas tummumaan. Peppi, Lotta ja Taneli pistettiin häkkiin vetoalustan päälle ja kasattiin siihen päälle tavarat ja laitettiin vielä sadeviitta ja sadetakki siihen päälle suojaamaan vesisateelta. Onneksi meillä oli iso sateenvarjo mukana. Vettä tuli ihan kunnolla ja aina ne otti sinne kokoomakehään joitain muita kuin veteraaneja. Kun vihdoin päästiin kokoomakehään, niin vettä tuli jo ihan reilusti ja Minttu ei todellakaan pidä yhtään vesisateesta. Jari piti sateenvarjoa kehän laidalla meidän yllä. Ja kun päästiin isoon kehään niin sateessa alkoi aivan uusi vaihde. Aivan kuin olisi vesihana käännetty täysille. Muutamassa sekunnissa oli kaikki vaatteet aivan märät ja vesi juoksi päänahkaa pitkin. Tiesin, että Minttu ei varmasti ala innoissaan hyppimään, joten uskalsin juosta sen kanssa sinne isoon kehään. Tuomari poimi koiria ja otti meidätkin ja yhtä-äkkiä huomasin, että tuomari poimi yhteensä vain neljä koiraa ja hän ojenteli siihen meidän viereisille ruusukkeita. Ja tuli luokseni ja sanoi  toinen ja kätteli! WAU!!! Minttu oli BIS 2- veteraani. Aivan mieletöntä!! Me oltiin Mintun kanssa todella märkiä. Menin hakemaan meidän paikalta pokaalia ja ruokasäkkiä, niin pokaalista piti kipata vedet pois.

Onneksi oltiin kasattu kaikki meidän tavarat siihen häkin päälle, niin päästiin lähtemään samantien autolle. Se järkyttävä kuuro alkoi hiljenemään ja kun päästiin autolle satoi enää normaalisti. Onneksi olin ottanut vaihtokengät ja sukat mukaan. Housut ja paidat oli kaikki tosin märät, mutta oli ihan mukava laittaa kuivat sukat jalkaan. Kotimatkalla kuivattelin laukkuni sisältöä. Laukkuni sisällä ollut meikkipussukka oli sisältöineen märkä, puhelin kostea... Onneksi koirien rokotuskirjoissa on muovikannet niin ne suojasivat niitä.

Kaiken kaikkiaan aivan upea päivä :-D Taneli aivan karvattomana sai ERIn (junnu-uroksia oli 10, joista 5 sai ERIn), Peppi esiintyi kivasti ja sijoittui avoimessa luokassa ;o) ja Mintun luokkavoitto, ROP-vet, paras narttu luokassa sijoittuminen ja BIS 2- vet. Aivan mieletöntä!

3 kommenttia:

 1. Onnea viä hienosta näyttelypäivästä! :)

  Mia

  P.S Linkittelin tein blogin mein blogiin, toivottavasti passaa :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kovasti.
  Mulle tuli tuosta säästä mieleen Porin KV viime vuonna. Ihan yhtäkkiä tuli mieletön vesikuuro. Sitten kun oli kaverin kanssa saatu koirat häkkiin sateen suojaan, oli ehtinyt itse kastua jo niin, että oli alkkaritkin ihan märät ja sai melkein kengistä kaataa vettä :)

  VastaaPoista
 3. Mia: Kiitos, kiitos! :D
  Tottakai passaa!

  Anne:Kiitos! Tuo sunnuntainen kuuro kuulostaa juuri samanlaiselta kuin teillä Porissa. Tosiaan oltiin alkkareita myöten märkiä ;)

  Eikä saatu otettua kuvia kun Minttu kerrankin menestyi bis-kehässä!! Koira oli todella uitetun näköinen :) Täytyy ottaa pokaalikuva vähän myöhemmin.

  VastaaPoista