sunnuntai 17. elokuuta 2014

Misseilemässä Tampereella sekä Valkeakoskella

Erikoisnäyttely

Launtaiaamuna Minttu ja Sandie autoon ja suunnaksi Tampere, shelttien erikoisnäyttely. Sinne oli ilmoitettu 165 shelttiä, joten katseltavaa riittäisi. Narttujen tuomarina oli Jane Hill, kennel Molson.

Sandie liikkui jotenkin vaisusti välillä, kehän ulkopuolella ihan normaalisti, mutta välillä noippeesti, vaikka normaalisti se liikkuu aivan upeasti. Kokeiltiin, että Kaisa vei sitä ja se liikkui ihan samalla tavalla, joten päätettiin, että esitän sen itse. Pöydällä se oli ihan ok, liikkuminen oli keskinkertaista.

"Good condition. Good coat. Outed elbow. Good rear angulation. Head lacks quality and breed type. Good movement. " NUO H

Veteraaninarttuja oli ilmoitettu 15. Minttu taas oli ihan elementissään, se on niin innoissaan kehässä! Se yritti pöydällä taskuni läpi syödä nameja ja tuomari sanoikin Mintulle, että on siellä herkkuja :D
Se liikkui tosi hienosti, pikkuisen piti pomppia ja komennella, mutta oli vauhdikkaalla päällä, pitkästä ja kosteasta nurmikosta huolimatta. Tuomari sanoi erikseen vielä, että liikkuu hienosti.
Minttu sai ERI:n ja sijoittui 2. ja sai SA:n

"Beautifully balanced. Good construction. Good condition. Pleasing head. Fabulous mover."
VET ERI 2 SA



 Kuva: Sirpa Saari
 

Kuva: Sirpa Saari



Valkeakoski

Sunnuntaina suuntana oli Valkeakoski, jossa tuomarina australialainen Cathy Scotton, jolle oli ilmoitettu 60 shelttiä. Ampiasia oli paljon ja piti kokoajan varoa niitä, ettei päässeet pistämään. Sandie oli tänäänkin vaisu, herkut kelpasivat, mutta kehässä liikkuminen oli huonoa ja se vähän kiemurteli pöydälläkin, eikä ollut yhtään ryhdikkäästi. Tuomarin arvostelut oli pitkiä, mistä todellakin plussaa.

"19 months old sable bitch of good size. Correct eye & shape. Would like fill under the eye. Correct bite. Upright in shoulder. Lacks fill. Close in front. Lacks forechest. Good spring of rib. Good turn of stifle. Cow-hocked behind. Short in croup. Good length of tail. Gaits OK. Ears a little set wide."
NUO EH


Ajattelin, että kun on 2 peräkkäisenä päivänä näyttelyt, niin Minttu on edellisenä päivänä käyttänyt jo liian näyttelyenergiansa ja käyttäytyy ilman riekkumisia, mutta miten väärin luulin...
Se ei ole ollut noin riehakas pitkään aikaan, vaikka on aina niin innoissaan, vaan jaksoi haukkua välillä ja tehdä ylimääräisiä loikkia, vaikka oli juostu monta kertaa jo ympäri kehää. Se liikkui ikäisekseen tosi hienosti silloin kun se ravasi :D
Tuomari ihasteli Minttua arvostellessaan, sanoi moneen kertaan minulle, että "She's lovely"

Minttu tuli toiseksi Sennin jälkeen ja sai SA:n, joten pääsi paras narttu-luokkaan. Se valittiin jatkoon, mutta ei sitten sijoittunut. Lähdin kehästä ja laitoin Mintun häkkiin ja aloin katsomaan, että serti meni avoimen luokan voittajalle, mutta muut oli valioita ja äkkiä Minttu pois häkistä, mehän mennään kisaamaan vara-sertistä! Minttu voitti ja sai 7. Vara-sertin!! Voi, kun saisi vaikka 3 varalla yhden oikean sertin ;)

13 years 4 months. Good size. Well balanced. Good expression. Correct eye shape & colour. Good bite. Good front. Good spring of rib. Short loin. Moderate hindquarters. Good topline. Correct length of tail. Very good coming & going. Good topline & good side gait.
VET ERI 2 SA VASERT



*Kehän laidalla oli kuvaaja, toivottavasti tulee kuvia jossain vaiheessa*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti