tiistai 9. syyskuuta 2014

FI MVA Happy Master's Charming Chance

Otsikko kertookin sen :D Tuli se viimeinen puuttuva SERT!!!

Ilmoitin Mintun ja Pepin Äänekosken ryhmikseen, se oli tuossa lähellä ja pääsee Peppikin välillä misseilemään. Piti vain saada Pepille esittäjä.
Olin koko ajan siinä uskossa, että näyttelypaikka on hiekkakentällä, niinkuin aiemmin on ollut, mutta kun saavuin näyttelypaikalle totesin kehien olevan nurmikolla. Peppi on innokas imuroija nurmella, mutta ei voi mitään!


Tuomarina oli Markku Kipinä ja hänelle oli ilmoitettu 40 shelttiä. Tuomari ei turhia SA:ta jaellut, paras uros kisassa oli vain 2 koiraa, junnu ja valio.

Veteraaninartuissa oli 4 mummelia ja Tanja lupasi esittää Pepin. Minttu oli ensin vuorossa ja kehässä riekkumiset jatkuivat, onneksi tuomari juoksutti paljon, niin ehti suurimmat ylimääräiset hyppelyhalut karista Mintusta :D Minttu sai ERIn ja sitten olikin Pepin vuoro.

Tanja laittoi Pepin valmiiksi pöydälle, joten pystyin esittämään sen itse. Peppi esiintyi ihan rennosti, välillä kun se on niin kaikki-tänne-heti-nyt-asenteella tuolla kehässä ja sai myös ERIn. Kilpailuluokassa Minttu tuli ensimmäiseksi ja Peppi toiseksi!! ja kummatkin saivat vielä SA:n

"Ryhdikäs, hyvänkokoinen veteraani, jolla tasapainoinen rakenne. Hyvä runko. Pyöreähköt silmät. Hyvä purenta. Niukka, hyvänlaatuinen turkki. Hyvä takaosa ja häntä. Riittävä sivuliike. Hieman ahdas takaa. Reipas esiintyjä." VET ERI 2 SA

Paras narttu luokassa taas juostiin ja Mintun piti hieman kommentoida ja loikkia omiaan... Tuomari tiputti osan pois ja 4 jäi jäljelle ja taas juostiin. Tuomari pysäytti ja sanoi, että kokeillaan veteraani tähän kohtaan (toiseksi) ja taas mentiin :D ja se oli sitten se järjestys.

Kuva: Anne Peräsalo

Kehäsihteeri sanoi, että paras narttu on valioluokan narttu ja veteraani on toinen ja kysyi, että voiko ottaa sertin? Kyllä voi ja valioituu!! :D


Kuva: Anne Peräsalo

"Tyypiltään erinomainen 13-vuotias veteraani. Tasapainoinen rakenne. Riittävä luusto. Hyvät kulmaukset. Hyvät pään linjat. Täyteläinen kuono-osa ja hyvä purenta. Hyvät silmät ja korvat. Niukka, hyvänlaatuinen turkki. Liikkuu ryhdikkäästi hyvällä askeleella."
VET ERI 1 SA ROP-VET PN 2 SERT *FI MVA*

Isossa kehässä Jaana Hartus valitsi Mintun jatkoon, muttei sitten enää 4 parhaan joukkoon yltänyt, mutta aivan huikea päivä mummelilla!

7 vara-sertiä piti saada ennen kuin 3 oikeaa tuli täyteen, enkä olisi ikinä uskonut, että Minttu valioituu, koska on niin paljon muitakin hyviä koiria siellä kehässä. Mintulla on tuo ikä jo aikamoinen rasite, verrattuna niihin nuoriin koiriin, liike on jo vanhan koiran, vaikka se liikkuu ikäisekseen edelleen hyvin.

KoiraNetissä on ihan mukava rivi näyttelytuloksissa sen kohdalla, yleensä ERI tuloksena, muutama EH ja se on sijoittunut luokassaan melkein aina.
Tämän näyttelyn jälkeen Mintun saavutukset näyttelyissä:

2 x BIS2-VET (Paavo Mattila, Gunnel Holm)
15 x ROP-VET
4 x VSP-VET
3 x SERT
1 x VARA-CACIB
7 x VARA-SERT
3 x PN 2
14 x PN 4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti